Slalom

Als je op 1 ski kunt starten en je haalt een hoge snelheid achter de boot, dan is het tijd de Slalombaan in te gaan. En het geeft een kick. 1 handje los in de bocht, telkens de snelheid van de boot verhogen en dan …. magisch …. je gaat de lijn inkorten. Het gaat weer harder, het wordt spannender en de uitdaging blijft. Iedere keer wil je 1 boei (liefst veel meer) verder.

1 van onze leden is gefilmd met een drone. Wat gaaf om te zien.

Onderstaand een film van Nate Smith die een nieuw wereldrecord haalt. De snelheid van Nate is 58 KM/hr met een lijnlengte van 9,75 M. En weet dat de boei 11,25 M uit het midden ligt.

Slalomskieen is een sport die veel kracht en uithoudingsvermogen vraagt. Ook professionals draaien maar enkele rondjes per dag. Trainen is moeilijk. De spieren die je nodig hebt, kun je bijna niet trainen.

Een (knettergekke 🙂 ) oud wereldkampioen heeft een Youtube channel en hij kan nuttige oefeningen laten zien. Bijt even door het ‘Amerikaanse’ enthousiasme heen en dan komt hij met interessante oefeningen.

Interesse om het Slalomskiën een keer te zien en de sfeer te beleven? Neem contact op via het contactformulier of meld je aan als lid.