Gemeente Zaanstad tegen snelvaren?

7 maart 2024

De gemeenteraad Zaanstad besluit op 7 maart 2024 over een voorstel van SP/ Partij van de dieren om de bijdrage aan het waterschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer afhankelijk te maken van het verbod tot snelvaren in dit gebied. Gelukkig is dit voorstel verworpen.

Wij hebben spreektijd gekregen van de Gemeenteraad. Zie hieronder onze bijdrage welke i.s.m. de NWWB is gemaakt. Ons deel begint na 43 minuten en 20 seconden.

Vooraf op de foto met de burgemeester.

En gedurende de avond heeft de gemeenteraad gelukkig besloten om de motie van SP/Partij van de Dieren te verwerpen. Zie hieronder.

Zie onderstaande film en laat hem starten op 1 uur, 2 minuten en 20 seconden voor het zien van de discussie en het besluit start na 1 uur en 25 min.

Voor Luc, Marcel en Dennis een goede gelegenheid om onze vereniging bij de gemeenteraad voor te stellen en toe te lichten hoe wij onze sport beleven. Wij zijn heel erg blij met het besluit van de gemeente. Details zijn te vinden op Amendement snelvaren Raum Zaanstad – iBabs Publieksportaal (bestuurlijkeinformatie.nl)

Bij het opstellen van ons verhaal zijn we ondersteund door de NWWB. Met hun ervaring, toevoegingen op onze storyline met zaken die vanuit NWWB/NOC-NSF belangrijk zijn en natuurlijk de passende kleding zoals hierboven te zien.